Insprekers Dorpsraad

Op de afgelopen bijeenkomst van de Dorpsraad waren er diverse gasten aanwezig, waaronder ook verpleegkundigen uit de regio.

Op deze manier wil men meer bekendheid geven aan het feit dat er in het dorp lokale zorg beschikbaar is, voor dit doel heeft men een tweetal folders achtergelaten.

In de folders wordt uitgelegd op welke moment de zorg beschikbaar is en ook zijn de contactgegevens van de diverse zorgverleners/zorgcontactpersonen te vinden in deze folder.

De ene folder gaat over:

wijkverpleegkundige
De wijkverpleegkundige bij u in de buurt
De wijkverpleegkundige is er voor iedereen, jong en oude, die op lichamelijke, sociaal en/of psychisch gebied problemen ervaart en daar de grip op (dreigt) te verliezen.

Wij komen bij u thuis en kijken samen met u hoe we u hulp en passende ondersteuning kunnen bieden.

Bekijk folder…

De tweede folder heeft aandacht voor:

ketenzorg-dementie
Geheugenproblemen
Iedereen vergeet wel eens wat, daar hoeft u niet oud voor te zijn. Het geheugen gaat met het stijgen van de jaren langzaam achteruit.

Bij de meeste ouderen leidt achteruitgang in het geheugen niet tot een verstoring van het dagelijks leven. Er is dan sprake van normale ouderdomsvergeetachtigheid. Bij dementie is er geen sprake van vergeetachtigheid, maar van geheugenproblemen de het dagelijks functioneren verstoren.

Bekijk folder…